TULEVAT
ESIINTYMISET

Jouluyön messu 24.12. klo 23
Helsingin Tuomiokirkko

Uudenvuoden konsertti
31.12. klo 18
Helsingin Tuomiokirkko

Helsingin filharmoninen kuoro (HFK) on pääkaupunkiseudulla toimiva suurkuoro. Kuoron edeltäjiä olivat valtakunnallinen Suomen filharmoninen kuoro ja 1970-1990-luvuilla toiminut Savonlinnan oopperajuhlakuoro. Itse tuottamiensa konserttien ohella HFK pyrkii yhteistyöhön orkesterien ja musiikki-instituutioiden kanssa. HFK:n laulajat ovat musiikin opiskelijoita, ammattimuusikoita tai kokeneita kuoroharrastajia.

HFK on esittänyt Leos Janacekin oopperan Kuolleesta talosta visualisoituna konserttiversiona Tukholmassa (RSO & Esa-Pekka Salonen), Tippettin A Child of Our Time (Tapiola Sinfonietta) sekä Armas Järnefeltin Isänmaan kasvot – oratorio (HKO). Helmikuussa 2011 HFK säesti yhdessä RSO:n kanssa maailmankuulua bassobaritoni Bryn Terfeliä hänen Suomen-konsertissaan Finlandia-talolla. Toukokuussa 2012 HFK esiintyi Kansallisoopperassa Tero Saarisen Les noces -baletissa, musiikkina Stravinskyn Les noces ja kapellimestarinaan Mikko Franck. Joulukuussa 2013 HFK esiintyi Pori Sinfoniettan, Jan Söderblomin ja Barbara Hendricksin kanssa Porissa, Turussa sekä Helsingissä. Keväällä 2015 HFK:n mieskuoro oli mukana Kansallisoopperan Sibeliuksen Kullervo-teoksessa. Saman vuoden toukokuussa kuoro esiintyi Expo Rosessa Grassessa, Ranskassa.

Omana tuotantonaan HFK on viime vuosina tehnyt mm. Orffin Carmina buranan, Schnittken ja Verdin Requiemit ja Rahmaninovin Vigilian sekä tuottanut lukuisia a cappella-konsertteja. Kuoron taiteellisena johtajana aloitti syksyllä 2016 Jonas Rannila. Aikaisemmin taiteellisena johtajana ovat toimineet Hannu Norjanen (2007-2012) ja Dani Juris (2012-2016).

TILAA MEIDÄT
LAULAMAAN!

Pikkujouluihin, syntymä-päiväjuhlille, häihin...

Esiinnymme erilaisilla kokoon- panoilla kvartetista koko kuoroon. Meiltä taittuu niin popahtava kuin klassisempikin ohjelmisto.

Lue lisää

HFK esiintyi Tero Saarisen teoksessa Mariage

© 2014 Helsingin filharmoninen kuoro